Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Условия за записване

»
Условия за записване

Резервации и записване

Резервации за екскурзиите на „Руал Травел” се извършват в офисите на фирмата, онлайн на уебсайта на фирмата www.rual-travel.com  или в бюрата на оторизираните от фирмата туристически агенции в цялата страна. Записването става срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните екскурзии или 50% от стойността на самолетните екскурзии и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането  на 100% от стойността на пакета се извършва съгласно условията на сключения договор за организирано пътуване.

Необходими документи

За страните от Европейския съюз, както и за Сърбия, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Швейцария, Лихтенщайн, Норвегия и Исландия е необходима валидна лична карта.   За екскурзиите до останалите страни е необходим задграничен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщането. За Русия, Индия, Шри Ланка, Китай, Виетнам и Камбоджа е необходима и виза. Неодходими са и медицинска застраховка, както и съответната изискуема сума дневни пари. Няма други специфични медицински и здравни изисквания. За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната. Чужди граждани, желаещи да пътуват с „Руал Травел”, трябва да се информират  за режима на техните страни със страните, включени в съответната екскурзия, и да имат предвид, че, ако са влезли в България с лек автомобил, трябва, преди да напуснат страната, да оставят транспортното средство на митнически паркинг и да носят със себе си документ, удостоверяващ този факт.

Отговорности

„Руал Травел” е туроператор с регистрация № 00062. „Руал Травел” носи пълна отговорност за качеството на всички услуги, включени в програмата. „Руал Травел” не носи отговорност за промени в пътуването, причинени от форсмажорни обстоятелства или по вина на авиопревозвач, круизни компании и фериботни линии. „Руал Травел” не носи отговорност при връщане на турист от гранични власти или при неспазване от страна на туристите на законите на дадена страна, независимо дали те са запознати с тях или не. „Руал Травел” не носи отговорност, ако някой турист се загуби, закъснее или не се яви на определена среща, по време на изпълнението на организираното туристическо пътуване.

Анулации и рекламации

В случай на отказ от организирано пътуване от страна на Потребителя, му се възстановяават следните суми от пакетната цена на организираното пътуване, в зависимост от момента на отказа:

1) Условия, валидни за всички програми в този каталог, с изключение на програмите с ранно записване и програмите до Индия, Шри Ланка, Мавриций, Япония, Китай, Виeтнам, Камбоджа и Мексико: при отказ от пътуване повече от 60 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 100% (само ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети за самолетните екскурзии); от 59 дни до 30 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 80%; от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 70%; от 14 до 10 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 30%; от 9 до 3 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 20%; под 3 дни преди обявената дата на пътуването му се задържа цялата сума от пакетната цена на организираното пътуване.

2) Условия, валидни за програмите с ранно записване: при отказ на клиента от пътуване повече от 60 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 100% (само ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети за самолетните екскурзии); от 59 дни до 30 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 50%; от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 30%; от 14 до 10 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 20%; под 9 преди обявената дата на пътуването му се задържа цялата сума от пакетната цена на организираното пътуване.

3) Условия, валидни за програмите до Индия, Шри Ланка, Мавриций, Япония, Китай, Виетнам, Камбоджа и Мексико, както и при Средиземноморския круиз: при отказ от пътуване повече от 85 дни преди обявената дата на пътуването му се възстановяват 100% (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети); от 84 дни до 65 дни му се възстановяват 70%; от 64 дни до 35 дни му се възстановяват 30%; под 35 дни преди обявената дата на пътуването му се задържа цялата сума от пакетната цена на организираното пътуване.

При възникнали условия за рекламации относно организацията и провеждането на програмите, рекламациите се приемат в писмен вид, в четиринадесетдневен срок след завръщането на клиента и при представяне на необходимите доказателства за неизпълнението или за некачествено изпълнение на услугата. ”Руал Травел” се задължава да даде своя отговор в едномесечен срок от депозирането на рекламацията.

Всички автобусни екскурзии в чужбина се осъществяват при минимум 25 туриста; всички автобусни екскурзии в България се осъществяват при минимум 35 туриста. Самолетните екскурзии с ранно записване, както и самолетната екскурзия до Израел се осъществяват при минимум 30 туриста; самолетните екскурзии до Дубай, Индия, Шри Ланка, Мавриций, Япония, Китай, Виeтнам, Камбоджа и Мексико се осъществяват при минимум 15 туриста, а всички останали самолетни екскурзии - при минимум 6 туриста. В случаите на по-малко записали се клиенти, „Руал Травел” може да анулира провеждането на екскурзията, като уведомява записалите се клиенти не по-късно от 10 дни преди определената начална дата за екскурзиите в чужбина и не по-късно от 7 дни преди началната дата на екскурзия за екскурзиите в България.

Цени

Цените са пакетни, съгласно предложените програми. Цените са изработвани при курс на лева към еврото 1,95583, на лева към щатския долар 1,66567, на лева към британската лира 2,2346, на лева към руската рубла 0,02808. „Руал Травел” си запазва правото за корекции в цените при чувствителна девалвация на лева спрямо тези валути или една от тях или при чувствително покачване на цените на горивата. Пакетните цени не включват медицински застраховки за акутни заболявания (виж раздел „Застраховки” по-долу). Пакетните цени не включват входните такси за музеи, билети за разходки с корабчета, билети за метро и друг вид градски транспорт, слушалки по време на някои обиколки или посещения, градски такси/куротни такси, когато се изискват такива,  джобни пари и пр.

Цените на автобусните и самолетните екскурзии са в лева и са на човек в двойна стая. В случаите, когато има различна цена за трети възрастен в двойна стая, това е ясно указано. Когато не е обявено намаление за трети възрастен в двойна стая, това значи, че няма такова. При цените за деца и младежи, формулировката дете/младеж + 1 или 2-ма възрастни в стая, означава дете/младеж с 1 или, съответно, 2-ма възр. в стая. Намаление от  3% от пакетната цена ползват: 1) клиенти, които са пътували вече с „Руал Травел”, като в договора упоменават екскурзията, на която са пътували, 2) клиенти, записани до 2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил  предплата и е подписал потребителски договор, 3) клиенти, притежаващи кредитна карта издадена от ЦКБ. От посочените отстъпки се ползва само една. Тези отстъпки не се прилагат при цените за деца и младежи, при екскурзиите с ранно записване, при специални икономични или промоционални програми, както и при туристически пакети извън настоящия каталог. Цените на музеите, корабчетата и др. атракции, които „Руал Травел” е афиширал, са информативни и фирмата не се обвързва с тяхната абсолютна точност.

Застраховки

Медицинската застраховка е за акутни заболявания. Тя е с доплащане и е на стойност 2,00 лв. на човек на ден и полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс. Застраховките се издават от ЗД „ЕВРОИНС” АД  или от ЗАД „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” АД, или от „АВП П&С С.А. клон България КЧТ” с адрес София , бул. „Христофор Колумб” 80, ет.6, тел. 02 995 1843. При автобусните екскурзии, застраховката е групова и полицата се съхранява от водача на групата. При настъпване на застрахователно събитие, застрахованият е длъжен да изиска полицата от водача, в случай че последната не е у него, и да уведоми по телефона в необходимия срок асистанс компанията и/или застрахователя за настъпилото събитие. Телефонните номера на асистанс компанията и застрахователя са изписани в полицата.

„Руал Травел” предлага срещу доплащане, застраховка „Отмяна на пътуване”. При желание от страна на Портребителя да сключи такава застраховка, той трябва да го заяви при записването си.

„Руал Травел” е сключил застраховка съгласно чл. 97 от Закона за Туризма -застрахователна полица   065 0000131, сключен със ЗД „ЕВРОИНС”АД с тел. 0700 17 241 и адрес : София , бул.”Христофор Колумб” № 43.